Fem gode grunner til å reise ut

Fem gode grunner til å reise ut

Hvorfor skaffe deg internasjonal erfaring i løpet av studiet? Det er det fem gode grunner til - minst!

1 UTFORDRE DEG SELV

Å flytte utenlands innebærer store forandringer; nytt land, ny by, nytt studiested, et nytt språk og nye mennesker. Du lærer mye - ikke minst om deg selv.

2 FÅ NYE FAGLIGE IMPULSER

Et utenlandsopphold i regi av NHH gir deg muligheten til å studere ved noen av verdens toppuniversiteter, få tilgang deres spesialområder og ikke minst å bli kjent med gode og ambisiøse studenter fra hele verden.

3 LÆR SPRÅK

Gode språkkunnskaper er viktig i en globalisert verden. Språk lærer du best ved å praktisere. Bor du i et annet land en periode har du de beste forutsetninger for å lære deg språket flytende.

4 LÆR EN ANNEN KULTUR Å KJENNE

Enten du reiser langt eller kort vil du oppleve at mye er forskjellig fra det du er vant med hjemme. I møte med andre kulturer lærer du mye om verden, men også om særtrekk ved din egen kultur. Forskning viser også at multikulturell erfaring gjør oss mer kreative og fleksible.

5 GJØR DEG ATTRAKTIV PÅ ARBEIDSMARKEDET

Stadig flere arbeidsgivere, både norske og utenlandske, opererer på en internasjonal arena og trenger derfor medarbeidere med internasjonal erfaring. Å fremstå profesjonell på denne arenaen krever gode språkkunnskaper, men også evnen til å forstå og respektere kulturelle forskjeller. 

Å beherske endring er en forutsetning for å lykkes – både for bedrifter og for deres ansatte. Arbeidsgivere vil derfor også søke mennesker som våger å bevege seg ut av komfortsonen sin. Et utenlandsopphold kan være det som viser at du er fleksibel og uredd.