Bachelor i økonomi og administrasjon

Bachelor i økonomi og administrasjon

Fundamentet i siviløkonomutdanningen. Du lærer å bruke verktøyene du trenger som økonom og å se sammenhengene både i organisasjoner og i den økonomiske verden.

Hva lærer du? 

Det treårige bachelorstudiet i økonomi og administrasjon utgjør første del av siviløkonomutdanningen. Du lærer å bruke ressurser effektivt og bærekraftig, og å se potensiale for verdiskaping. 

Studiet er bygget opp av kurs fra fire fagområder:

  • Bedriftsøkonomi
  • Samfunnsøkonomi
  • Strategi og ledelse
  • Metode

Les mer om fagområdene i bachelorstudiet

I tillegg skal du ha kurs i etikk og rettslære. 

Valgfag utgjør 25 prosent av bachelorgraden. Valgfagene gir mulighet for bredde og fordypning etter egne interesser.  

Når du har fullført bachelorgraden, er du garantert plass på Masterstudiet i økonomi og administrasjon (siviløkonom) eller Masterstudiet i regnskap og revisjon. Du er også godt kvalifisert for masterstudier i utlandet, eller du kan velge å avslutte studiene med en bachelorgrad. 

Slik er studiet bygget opp

HVA KAN DU BLI?

Økonomiutdanning fra NHH gir svært gode jobbmuligheter, og NHH-kandidater er ettertraktet i nær alle bransjer. Undersøkelser viser at 9 av 10 får relevante jobber kort tid etter master. Mange får jobbtilbud før de er ferdig med NHH-graden.

Immatrikulering 2021 NHH

NHH-kandidater rett ut i relevante jobber

Svært sterkt arbeidsmarked for NHH-kandidater: Mer enn 97 prosent av de nyutdannede fra 2021 var i jobb eller videre studier rett etter fullført mastergrad. Nesten ingen går til offentlig sektor.

Mange starter karrieren som konsulent eller innen revisjon, bank og finans. Stadig flere får jobb innen teknologi/IT. Andre jobber i departementer og administrasjon, og innen media/PR, energi- og ressursforvaltning. Ønsker du å jobbe med innovasjon og bærekraft er NHH et bra sted å starte. 

Les mer om jobbmuligheter og se hva tidligere NHH-studenter jobber med

UTVEKSLING

NHH har svært gode utvekslingsordninger, og mer enn halvparten av studentene tar minst et semester i utlandet. Dette gjør NHH til norgesmester i utveksling! 

Les mer om utveksling og andre internasjonale muligheter

STUDentMILJØ

På NHH blir du en del av et svært aktivt og engasjert studentmiljø. Ved å delta i studentaktiviteter, blir du bedre kjent med dine medstudenter og får muligheten til å teste ut det du lærer i praksis. 

Les mer om studentmiljøet på NHH

Studiebyen Bergen

OPPTAKSKRAV

Siviløkonomstudiet ved NHH er et av de mest søkte i Norge, og karaktergrensen ("snittet") for å komme inn er derfor høy.  

Les om opptakskrav og hvordan du søker

 

Om studiet

Studiepoeng
180
Grad
Bachelor i økonomi og administrasjon

Søk studieplass

CHAT MED EN NHH STUDENT

Slik er bachelorstudiet bygget opp: